Gå direkt till Nyheten (Liberal: Hoppas Lidköping följer Skara med purple flag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liberal: Hoppas Lidköping följer Skara med purple flag

Publicerad måndag, 01 november 2021, 16:44 av - Inskickat material

Skara har hissat purple flag – när  kommer flaggan  upp i Lidköping.
Det undrar liberalen Pär Johnson.

Det är med glädje jag tar del att Skarakommun satsar på tryggheten i centrum genom att som första kommun i Skaraborg certifiera sig för Purple flag.

Tyvärr förmår inte Lidköping ha samma genomförandeförmåga.  I oktober 2015 lämnade Liberalerna in en motion om att genomföra Purple flag i Lidköping och ett år senare oktober 2016 – dvs för fem år sedan  – var svaret i kommunfullmäktige att arbetet pågår. Kommunfullmäktige hänvisade till initiativ hos dåvarande Tillväxt Lidköping men även inom den egna organisationen hållbar samhällsutveckling.  Jag har vid ett flertal tillfällen påmint om detta i bl.a. kommunstyrelsen.

Det är majoriteten som styr prioriteringar, tempo och ansvarar för genomförande. Jag hoppas att även Lidköping i framtiden kan följa Skara och få denna certifiering som har som mål att hjälpa till med en säker, trygg attraktiv, jämställd och hållbar plats med ett variationsrikt kvällsutbud för alla.

Pär Johnson (L)

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lasse
Gäst
lasse
5 november, 2021 01:55

Men Per. Fattar du inte att det några som gjort till affärsidé och geschäft att låta orter få sätta upp flaggor. Lika dant som flaggorna på badstränder, vilket Lidköping ändå verka ha genomskådat.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
5 november, 2021 09:54
Svarar  lasse

Även konsulter vill överleva. ;-)

Per
Gäst
Per
5 november, 2021 11:23
Svarar  lasse

Affärsidé? Går det tjäna pengar? Utveckla gärna.