Gå direkt till Nyheten (Krockade i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Krockade i Lidköping

Publicerad söndag, 31 oktober 2021, 16:52 av Björn Smitterberg

En cyklist fördes vid 15-tiden till sjukhus efter en krock. Cyklisten krockade med  en bilist på Esplanaden. Cyklistens skador är okända.

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Gäst
Camilla
31 oktober, 2021 09:07

Folk kör som egoister i Stan! Är verkligen om när min son får moppekort. Att han kommer hem välbehållen. Själv cyklade jag till biltema! Från Birgittagatan! För mej en kort cykeltur! Jag hade ljus och reflexer åt alla håll. Men så kommer alla dessa ensamma killar i sina BMW, Audi och kör som idioter. Så min korta tur! Blev verkligen en vanskligt tur. Ödmjukt sagt.

Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
1 november, 2021 01:23
Svarar  Camilla

Ja o ja tro till o med det var en i en Vauxhall som körde lite fort.
Man ska ha lite tur, om en kort!

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
2 november, 2021 10:49
Svarar  Camilla

Flera av mina vänner och jag själv har slutat att cykla på Lidköpings gator.Har blivit jobbigt att köra bil också.
Inte alltid lätt att komma in i rondellerna.Väldigt gasande för att komma först och inte släppa förbi någon.

Ronson
Gäst
2 november, 2021 05:09

När jag läser många av kommentarerna på LN så infinner sig känslan att ”gnällbältet”, som vanligen brukar förknippas med Närke i allmänhet och Örebro i synnerhet, har fått en vidare spridning!?

abpot
Gäst
abpot
5 november, 2021 11:25

-Det finns väl inget körkort för att cykla. Däremot så är körkort en förutsättning för att framföra en bil. Ett förarbevis (körkort) besitter en kunskapsbank där föraren av ett motorfordon skall veta vilka faror som kan uppstå, och med det framföra sin bil efter den kunskapen.
-Man kan ju inte kräva att den som cyklar besitter samma kunskap om trafikens faror såsom den med körkort…
-Det är heller inte en uppgift att klaga på cyklister för de i bil.

Anders
Gäst
Anders
6 november, 2021 12:50
Svarar  abpot

Jag vet att du trollar. Men jag får väl ändå påpeka, att det är var och ens skyldighet att ta reda på de regler som gäller för de ändamål man tänker ge sig ut i. Med andra ord det är inte lagligt att bryta mot trafikregler med förespeglingen att: det hadde jag ingen aning om.

abpot
Gäst
abpot
7 november, 2021 04:57
Svarar  Anders

-Trollar??? Förstår inte vad du menar…

-Om några barn tex spelar boll och deras boll kommer ut i trafiken så springer de efter bollen av ren automatik. Om en bil samtidigt kommer körande (med sin övertygelse att även småbarn ”förstår” trafik med dess regler därtill) så kan det lätt bli en olycka.
-Tror inte föraren i bil ”inte hade en aning om den faran” kunde komma. Ändå så framförs de flesta bilar som om ingen fara finns.

Anders
Gäst
Anders
7 november, 2021 07:52
Svarar  abpot

Håll dig till ämnet, det var en cyklist som krockat med en bilist. Det var där som du kom med dina troll-komentarer. För övrigt har jag ingen annan uppfattning än vedertagen att bilister ska ha uppmärksamhet om det finns barn i trafiken.

abpot
Gäst
abpot
7 november, 2021 09:08
Svarar  abpot

-En cyklist fördes vid 15-tiden till sjukhus efter en krock. Cyklisten krockade med en bilist på Esplanaden. Cyklistens skador är okända.(se högst upp på denna sida)!!!
-Det är inte lätt att vara en cyklist i denna kommunen, jag lovar dig. Man blir stressad och finner sig bli betraktat som ett problem i trafiken, mest hela tiden. Bilister som tutar, blinkar och visar sin ilska med stressiga gasningar, hetsar den som cyklar att att fela.

abpot
Gäst
abpot
7 november, 2021 09:47

-Hoppas allt går bra för den skadade.
-Undrar om cyklisten körde på bilen eller om det var tvärtom…