Gå direkt till Nyheten (Sinne Eeg & Josh Nelson ger konsert i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sinne Eeg & Josh Nelson ger konsert i Lidköping

Publicerad fredag, 29 oktober 2021, 08:35 av Redaktionen

En av Europas mest kända jazzsångare, Sinne Eeg från Danmark har bjudit in den amerikanska stjärnpianisten Josh Nelson, till en konsertturné i Danmark och Sverige. Lidköpings Konsertförening har lyckats att boka en av de tre exklusiva spelningar som ges i Sverige.

Föreställningen visas i samarbete med Lidköpings Folkets Hus och Knutpunkt.

Sinne Eeg, som har hela världen som sitt arbetsfält, med turnéerfarenhet från USA, Frankrike, Kina och Japan har under pandemin åter jobbat i studio med skivinspelningar. Sinne Eeg  har överösts med utmärkelser för sina plattor. 2020 mottog Sinne Eeg bl.a. en Danish Music Award för bästa vokalalbum.

Josh Nelson är en välmeriterad amerikansk jazzpianist, kompositör och studiomusiker som till vardags bor i Los Angeles. Han har spelat in musik till mängder av film och TV och gett ut åtskilliga skivor i eget namn. Josh har spelat med ikoner som Richard Galliano, Benny Golson och John Pizzarelli och turnerat med legendariska vokalister son Natalie Cole och Kenny Washington. www.sinnemusic.com www.joshnelsonmusic.com.

– – – –
Folkets Hus torsdag kl  19