Gå direkt till Nyheten (Liberalerna: Rusta upp Framnäs IP – skrota flytt till Ågården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liberalerna: Rusta upp Framnäs IP – skrota flytt till Ågården

Publicerad fredag, 29 oktober 2021, 11:09 av Redaktionen

Liberalerna går nu vidare  med sitt förslag att behålla Framnäs IP i stället för att  bygga en ny fotbolls- och friidrottsarena på Ågårdsområdet. Förslaget har nedröstats i kommunstyrelsen, men Pär Johnson för ni vidare sitt  partis förslag till kommunfullmäktige i en motion.

Det är mycket ovanligt att motioner som lämnas i kommunfullmäktige inte utreds och bedöms. Så det betyder med stor säkerhet att Liberalernas förslag kommer att prövas igen – men huruvida  det antas eller ej får framtiden utvisa.

I stället vill Liberalnran att marken som frigörs när badet flyttar från Ågården om några år används för en ny idrottshall.

– Genom att rusta upp och skapa en anläggning för elitfotboll och ge friidrotten mer utrymme och bättre förutsättningar så kan vi ändå komma ned i investeringskostnad och då möjliggöra för de sedan länge efterlängtade och utlovade men konstant bortprioriterade inomhusytorna för handboll, innebandy m.m.

– Det badhus vid Framnäs som Liberalerna sedan 2003 efterfrågat och budgeterat för kommer nu att inom några åt bli en verklighet. Med detta friställs yta i idrottenshus som vi redan nu behöver planera för så de går att göra om idrottens hus för att få till större yta och en eftertraktad inomhushall av fullmått.

– Liberalerna yrkar därmed att investeringsmedel och uppdrag gällande flytt av Framnäs IP revideras och justeras till upprustning av Framnäs IP för elitfotboll och friidrott.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roger
Gäst
Roger
30 oktober, 2021 03:22

Då får man hoppas att dom lyckas

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
31 oktober, 2021 05:46

Håll kvar detta,mycket viktigt för många i kommunen,det kommer att ge röster.