Gå direkt till Nyheten (”Mamma Mu” kommer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Mamma Mu” kommer

Publicerad måndag, 25 oktober 2021, 10:08 av - Inskickat material

Mamma Mu på turné – kommer till Lidköping och Skara.
Foto: Jonas Jörneberg

Föreställningen Mamma Mu bygger en koja är baserad på Jujja Wieslanders älskade barnbok, framförd av Teater Pero, med nyskriven musik av Ulf Eriksson. Nu väntar en höstturné med Folkets Hus och Parker.

I denna uppsättning av Mamma Mu bygger en koja presenteras det kraxiga relationsdramat med värme, humor och ny musik.

Föreställningen hade premiär i början av oktober och nu ska den redan ut på sin första turné, tillsammans med Folkets Hus och Parker.

-Vi på Teater Pero känner oss besjälade med denna lantbruksrebell till ko som ständigt hittar inspiration i barnen och deras lekar. Mamma Mu är en sann förebild! Denna klassiker utmanar oss i våra favoritkompetenser; musik och rörelse, säger Peter Engkvist, regissör och scenograf.

Teater Pero har funnits i över 35 år och spelar föreställningar i hela landet och även över hela världen. De arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog. Deras föreställningar har vunnit flera priser genom åren och gruppen vann Stockholms stads hederspris för barn och unga 2018. Deras föreställningar Gittan och Gråvargarna och Rut och Knut leker doktor har tidigare turnerat med Folkets Hus och Parker.

26/10 Folkets Hus och Park i Skara/Fokus

30/10 Folkets Hus, Lidköping