Gå direkt till Nyheten (70 byggarbetsplatser granskas i Västra Götaland
Många olyckor i Lidköping förra året)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

70 byggarbetsplatser granskas i Västra Götaland
Många olyckor i Lidköping förra året

Publicerad måndag, 25 oktober 2021, 08:20 av Redaktionen

Förra året inträffade 12 arbetsplatsolyckor på byggarbetsplatser i Lidköping. Det var olyckor som medförde smärta, värk och sjukskrivningar. Nu inleder fackförbundet byggnads  en kontroll av byggarbetsplatsernas arbetsmiljö.

70 byggarbetsplatser runt om i Västra Götaland ska kontrolleras. Viden kontroll förra året av 67 byggarbetsplatser hittades brister i säkerheten vid 14.

I dag, den 25 oktober, inleder Byggnads landsomfattande arbetsplatsbesök för att granska arbetsmiljön. I Västra Götalands län besöker förbundet sammanlagt 70 arbetsplatser under veckan.

– Vi vet sedan tidigare att den här typen av specialkontroller ger resultat. Jag vill se en nivåhöjning i arbetsmiljöarbetet i hela Västra Götalands län, säger Tomas Emanuelsson, ordförande för Byggnads Väst.

Under förra året gjordes motsvarande kontroller på 67 arbetsplatser i Västra Götaland. 14 av dessa (21 procent) uppvisade brister.

– Resultaten i Västra Götaland förra året lämnar en hel del övrigt att önska. Att så här många arbetsplatser uppvisar brister är inte acceptabelt. Nu gör vi en kraftsamling för att höja nivån i branschen. Alla ska ha rätt till en säker arbetsmiljö och kunna lita på att kroppen håller hela vägen till pensionen. Det handlar om byggnadsarbetarnas liv och hälsa, säger Tomas Emanuelsson.