Gå direkt till Nyheten (Bachkonsert med Göteborg Baroque i S:t Nicolai kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bachkonsert med Göteborg Baroque i S:t Nicolai kyrka

Publicerad onsdag, 20 oktober 2021, 09:40 av - Inskickat material

På fredag ges möjlighet att höra en helt unik konsert i S:t Nicolai kyrka i Lidköping. Göteborg Baroque är på Sverigeturné och har med sig sitt claviorganum, ett världsunikt instrument, byggt för ensemblen och invigt 2019.

Bach! Bach! Bach!
På programmet står musik av Johann Sebastian Bach. Bach komponerade en kantat för varje söndag i flera årscykler. Ur denna rika skatt av körer, arior och instrumentalstycken har Göteborg Baroques konstnärliga ledare Magnus Kjellson plockat fram sina personliga favoriter och skapat något nytt, en stor kantat som spänner över ett helt år.

Konserten görs i samverkan mellan Lidköpings Konsertförening och Lidköpings församling. Turnén har möjliggjorts genom en nationell turnéstruktur ”På Turné” med stöd av bl.a. Kulturrådet och Västra Götalandsregionen.

– – – –
S:t Nicolai kyrka fredag kl 19