Gå direkt till Nyheten (Kalle Berlin till biblioteksscenen – bjuder på poesi från Svenska Ord)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kalle Berlin till biblioteksscenen – bjuder på poesi från Svenska Ord

Publicerad Monday, 18 October 2021, 13:13 av - Inskickat material

Onsdagskvällens program består av Kalle Berlings egenkomponerade tonsättningar av Tage Danielssons dikter samt sånger ur Svenska Ords repertoar framförda med sång och akustisk gitarr. Musiken kan beskrivas som hemmahörande i den svenska berättande vistraditionen med inslag av bla blues och country.

I en tid av allt snabbare förändringar känns det angeläget att stanna upp vid en samtidskritiker som förvisso gått ur tiden, men vars eftermäle är tidlöst. Mångsysslaren Tage Danielsson som med sin kloka, varma, men samtidigt samhällskritiska och satiriska humor saknas av många. Boken ”Tage Danielssons samlade tankar från roten” visar prov på hans karaktäristiska humor, eftertanke och humanism.

– – – –
Onsdag kl 18,30 Biblioteksscenen