Gå direkt till Nyheten (Ny mötesplats med fokus på funktionsnedsättning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny mötesplats med fokus på funktionsnedsättning

Publicerad fredag, 15 oktober 2021, 19:32 av - Inskickat material

Idag invigdes Lidköpings kommuns nya mötesplats Bifrost på Torggatan. Mötesplatsen är tänkt att vara plats för gemenskap och aktiviteter för personer med funktionsnedsättning.

– Här finns möjlighet till stöd vid behov, gemenskap och att delta i olika aktiviteter. Vi har en caféverksamhet, så det finns möjlighet att fika eller bara komma in för en pratstund, spela spel eller läsa tidningen utöver de organiserade aktiviteter som erbjuds, säger Beatrice Broberg, samordnare på Bifrost.

– Målet med vår verksamhet är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Alla oavsett ålder ska ges möjlighet till en aktiv fritid och erbjudas ett alternativ till ordinarie kultur- och fritidsverksamheter som finns i Lidköpings kommun. Genom samverkan med föreningar och andra aktörer är vår förhoppning att vi på ett bättre sätt kan möta upp de behov och önskemål som finns.

Den  helt nya byggnaden på Torggatan  och Nålmakargatan har fått namn  efter sitt kvarter – Bifrost.

I anslutning till mötesplatsen finns också butik Regnbågen som är en daglig verksamhet inriktad på hantverk och försäljning av hantverk.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Gäst
Lotta
16 oktober, 2021 01:07

Tyvärr går det inte att ta sig in dit med Permobil Jag testade

RGR
Gäst
RGR
16 oktober, 2021 09:34
Svarar  Lotta

Bedrövligt!