Gå direkt till Nyheten (Klassisk konsert i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klassisk konsert i Lidköping

Publicerad söndag, 10 oktober 2021, 08:31 av - Inskickat material

På onsdag gästas Lidköping av tre av Sveriges främsta klassiska musiker, Nils-Erik Sparf, violin/viola, Andreas Brantelid, cello, och David Härenstam, gitarr.

Andreas Brantelid, född 1987, är en svensk/dansk cellist uppvuxen i Köpenhamn. Han tillhör Skandinaviens främsta cellister, allmänt hyllad för sin förmåga att få musiken att inte endast ljuda men också tala, dansa och sjunga.

David Härenstam, gitarrist, har medverkat på många CD, radio och TV-inspelningar och  turnerat i Europa, Kina och Australien med musik som sträcker sig från argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer med egna ”David Härenstam trio”.

Nils-Erik Sparf, violin/viola, är en av tre konsertmästare vid Uppsala kammarorkester och Uppsala kammarsolister. Han är också medlem av Drottningholms Baroque-ensemble såväl som konsertmästare vid Stockholms Sinfonietta.

Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart samt originalmusik av Niccoló Paganini står på programmet. Paganini är kanske mest känd för att ha varit en exceptionellt virtuos violinist. Men hans första instrument var faktiskt mandolin och gitarr, och han skrev många kammarmusikaliska verk för gitarren, något vi kommer att få höra denna kväll.

Konserten arrangeras av Lidköpings Konsertförening och framförs i Missionskyrkan.

– – – –
Martin Hjort