Gå direkt till Nyheten (Sjunkande villapriser i Lidköping
Bostadsrätter slår prisrekord)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sjunkande villapriser i Lidköping
Bostadsrätter slår prisrekord

Publicerad fredag, 08 oktober 2021, 10:59 av Björn Smitterberg

Över hela landet är tendensen att villapriserna stabiliseras eller sjunker något. Det gäller även Lidköpings villapriser.

Det är Mäklarstatistik som står för uppgifterna.

Bostadsrätter i Lidköping fortsätter sin branta ökning. Priserna på bostadsrätter var i september 14.998 kronor per kvadratmeter.
Det är den högsta noteringen någonsin.

De senaste tre månaderna har 85 bostadsrätter i Lidköping bytt ägare. Medelpriset räknat på tre månader var 14.515 kronor per kvadratmeter – i snitt betalades 933 kronor per försäljning.
Det är en ökning med drygt 6 procent.

39 villor i Lidköping har bytt ägare under juli, augusti och september. Sett över tre månader har priset ökat med 2,9 procent men det är efter en topp i juli då priset var ovanligt högt (rekordhögt) – det har därefter sjunkit.

För villa var snittpriset de senaste tre månaderna 25.276 kronor per kvadratmeter. Genomsnittspriset på de 39 överlåtelserna var 3,011 miljoner kronor. Det kan jämföras med priset de senaste tolv månaderna då snittet var 3,138 miljoner kronor.

I sammanhanget kan nämnas att villapriserna i Götene stigit kraftigt och nått ovanligt högt pris senaste tiden – snitt betalades under de tre månaderna 18.081 kronor per kvadratmeter. Det näst högsta någonsin.