Gå direkt till Nyheten (Friidrotten – positivt med ny idrottsplats
Kanske i en inomhusarena?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Friidrotten – positivt med ny idrottsplats
Kanske i en inomhusarena?

Publicerad torsdag, 07 oktober 2021, 17:38 av Björn Smitterberg

Lidköpings Idrottssällskap – LIS – har i dag presenterat sina önskemål på en flytt från Framnäs IP till en ny anläggning vid Ågården. Och grundinställningen är positiv. LIS blev ju bortglömda i den idrottsplatsutredning som presenterades under sommaren. I dagfick LIS visa upp sig för politikerna i Kultur- och Fritidsnämnden.

En ny idé släpps; En multiarena inomhus för friidrott, handboll, innebandy, gymnastik och flera andra sporter. Men huvudinriktningen i presentationen är en ny idrottsplats för friidrott och parasport.

Ett grundkrav är att den nya anläggningen ger möjlighet att utöva alla de  grenar som omfattas av friidrott.

LIS begär också att det finns kringbyggnader – förråd, omklädning och läktare med tak. Toaletter måste finnas.

Det önskas även att det finns klubblokal, kiosk, belysning och modern datateknik som täcker hela arenan.

Viktigt för LIS är  även närhet till parkering. LIS föreslår att  en ny idrottsplats byggs invid Läcköleden alldeles intill Arenans parkeringsplatser. På bilden nedan är det längst ned  Ågårdsrondellen.

Bilden är klickbar till större format

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att dess förvaltning ska bearbeta förslaget vidare och även kontakta Svenska Friidrottsförbundet. Till våren ska tjänstemännen konkretisera förslaget och även presentera ett kostnadsförslag.