Gå direkt till Nyheten (Scoutläger med GPS-tävling)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Scoutläger med GPS-tävling

Publicerad onsdag, 06 oktober 2021, 13:52 av - Inskickat material

I veckoslutet genomfördes scouthajken ”Chipong”, en distriktshajk för våra äldsta scouter i Skaraborg (utmanar- och roverscouter) på Vikens lägergård.

Detta var tredje gången som Chipong arrangerades och 16 hajksugna deltagare och 8 funktionärer gav sig ut för en helg med gött häng, god mat och roliga aktiviteter. Scouterna kom från Lidköping, Nossebro, Vedum, Töreboda, Ryd och Grästorp och delades in i blandade lag för att lära känna deltagare från andra kårer.

Under helgen fick scouterna bland annat leta efter digitala tipsfrågor knutna till verkliga GPS-punkter som de behövde ta sig till, punkterna fanns att finna både på land och ute på vattnet så vandring varvades med paddling.

Under tiden gällde det även att hålla sig utom synhåll från de andra lagen samtidigt som de själva försökte fånga dessa på kort för att få extrapoäng.

Efter en heldag med aktiviteter samlades alla i lägergårdens stora vindskydd där middagen gjordes iordning över elden. Bastun eldades varm för den som ville värma upp sig efter en ganska regnig dag och flera modiga scouter tog ett kvällsdopp i Vikens kalla vatten! När mörkret sänkte sig över lägret serverades nattmacka och scouterna spelade sällskapsspel till lång in på småtimmarna innan alla till slut kröp ner i sina sovsäckar i vindskyddet. Efter väckning och nybakad frukost följde poängräkning och prisutdelning, årets vinnare på Chipong med patrull Smurfbastu, stort grattis!

Skaraborgs scoutdistrikt har varje år ett flertal  arrangemang för scouter i de olika kårerna runt om i Skaraborg för att främja och stärka vänskapsbanden dem emellan. Näst på tur är distriktets Hjorthajken för våra upptäckar- och äventyrarscouter där de går en kvälls- och nattvandring samtidigt som de löser uppgifter på olika stationer längs med vägen.

– – – –
Text och bild: Sofi Hassel Hedihn