Gå direkt till Nyheten (Elever i Lidköping får vaccin i skolan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elever i Lidköping får vaccin i skolan

Publicerad fredag, 01 oktober 2021, 16:06 av - Inskickat material

Nu erbjuds alla 12 till 15-åringar på Lidköpings kommuns grundskolor vaccination mot covid-19 på skoltid. Vaccinationerna kommer genomföras under vecka 42 och vecka 43. Vaccinationen är möjlig tack vare ett samarbete mellan Barn & Skola i Lidköping och Västra Götalandsregionen, genom de lokala vårdcentralerna.

Elever på vissa högstadieskolor kommer tillsammans med personal från skolan att gå till en närliggande vaccinationsmottagning under skoldagen medan det på övriga skolor kommer ut vaccinatörer från vårdcentralerna i kommunen till skolan.

Det ska kännas tryggt

– Oavsett om man får sin vaccinationsspruta på skolan eller på en vaccinationsmottagning så kommer det finnas personal som eleverna känner från skolan tillgänglig. Det ska kännas tryggt för eleverna när de ska få sin vaccinationsspruta. Dos 2 ges fem veckor senare på samma sätt och av samma vaccinatör säger Gustav Grunselius, barn- och elevhälsochef, Lidköpings kommun.

För att bli vaccinerad under skoltid måste en elev först ha lämnat in en hälsodeklaration och en samtyckesblankett undertecknad av samtliga vårdnadshavare. Samtycke och hälsodeklaration ska vara inlämnade till skolan senast den 11 oktober för att elev ska kunna få vaccination.

Eleven måste ha fyllt 12 år senast på aktuell vaccinationsdag för att kunna få sprutan i skolan. Har eleven inte åldern inne eller inte är närvarande under aktuellt vaccinationstillfälle så hänvisas istället till 1177 för att boka vaccinationstillfälle vid en annan lämplig tidpunkt.