Gå direkt till Nyheten (Höjd beredskap vid Skaraborgs sjukhus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höjd beredskap vid Skaraborgs sjukhus

Publicerad onsdag, 29 september 2021, 10:54 av Björn Smitterberg

Högt tryck på operationer gör att Skarasborgs  Sjukhus återgår till den förhöjda beredskap som kallas stabsläge.

I ett pressmeddelande i eftermiddag sägs:

Skaraborgs sjukhus har på onsdagen från klockan nio intagit stabsläge igen. Det förändrade beredskapsläget beror på ett mycket högt tryck på akuta operationer, vilket också påverkar beläggningssituationen negativt. Sjukhuset skriver att man behöver kraftsamla för att stärka upp operationskapaciteten.

Enligt uppgifter om beläggning är Lidköpings sjukhus fullbelagt. Dessa uppgifter förändras dock över dagen. De som här kontrollerats var uppdaterade på förmiddagen. Det var då en överbeläggning  med 5 patienter sammanlagt.