Gå direkt till Nyheten (Tommy Körberg på turné igen
Framträdanden i Mariestad på programmet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tommy Körberg på turné igen
Framträdanden i Mariestad på programmet

Publicerad måndag, 27 september 2021, 09:18 av Redaktionen

Sångaren och estradören Tommy Körberg återupptar nu sin artistverksamhet efter pandemin och svår sjukdom. Han kommer i slutet av oktober att uppträda i Mariestad.

– En av våra allra främsta artister och sångare genom alla tider, kommer till Waterside Mariestad och Teatern i Mariestad, skriver Glenn Rytterfjell vid Teatern och Wasterside.

– Detta för en exklusiv konsert och middagssittning. Under själva konserten som kommer att genomföras i den kulturminnesmärkta Teatern på Kungsgatan, 250 meter från Waterside, bjuds publiken på ett noggrant utvalt axplock av Tommys Körbergs långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor. Under konserten medverkar dessutom pianisten Carl Flemsten.

– Konserten blir genom det begränsade antalet i publiken, och teaterns unika utformning och atmosfär en mycket intim, nära och unik upplevelse med en av våra största genom alla tider.

Mariestads teater är en av Sveriges äldsta landsortsteatrar och ligger mitt i centrum i korsningen Österlånggatan och Kungsgatan. Den invigdes 1843 och är byggnadsminnesförklarad sedan 1993.
Waterside Mariestad som står som värd för denna tillställning bedriver också sin verksamhet i en K-märkt fastighet, det gamla länsfängelset på Oxvägen 5, en fastighet som vilar på en grund från 1749 och uppfördes i dess nuvarande form 1848. Sedan 2017 bedrivs det Hotell, Restaurang och Eventverksamhet i Fastigheten på Oxvägen 5.