Gå direkt till Nyheten (Idrott på Ågården – det blev det politisk debatt om)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idrott på Ågården – det blev det politisk debatt om

Publicerad måndag, 27 september 2021, 18:27 av Björn Smitterberg

Det var Vänsterpartiets Claes-Göran Borg som inledde med en interpellation ställde frågor till den politiska majoriteten om hur dialogen skötts när det gäller friidrotten om Framnäs IP flyttar.

Det ställdes också frågor om hur den nya planen för idrotten på Ågårdsområdet hanterats. Detta med hänsyn till att kommunfullmäktige beslutat att använda omfattande dialoger med ”alla” berörda.

– Men det blev  ingen dialog med friidrotten, utan bara med en fotbollsförening, sa Claes-Göran Borg.

– Hur kunde denna plan komma till? Hur kunde beslut fattas att gå vidare.

Den socialdemokratiske ordföranden i Kultur- & fritidsnämnden, Roger Ahlén, värjde sig med att dialogen ska fortsätta och att friidrotten ska få  vara med i diskutera.

Rasmus Möller, Moderat, Pär Johnson och Henrik Gallus, Liberaler, understödde   kritiken och krävde i debatten att det tas ett helhetsgrepp över Ågårdsområdet och all idrott.

– Det finnsingen plats för friidrotts-plats i planeringen hittills. Hur få plats för löparbanor, frågade Henrik Gallus.

Flera debattörer krävde ett helhetsgrepp för att skapa ett centrum för idrott. Liberalerna vill även att trafiken i området tas in i planeringen.

Inga beslut fattades.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Friidrottsintresserad
Gäst
Friidrottsintresserad
28 september, 2021 09:13

Intressant debatt. Det är tydligt att ambitionsnivån gällande en ny friidrottsanläggning är löjligt låg från S och C och att friidrotten ska stå tillbaka när andra satsningar ska realiseras. Enligt debatten i KF kan man inte lova att standarden kommer motsvara den nuvarande på Framnäs IP eller bättre. Det borde såklart vara ett minimikrav. Allt annat vore skandal och skulle i så fall bara klassas som en nödlösning och knappast som en satsning för framtiden.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
28 september, 2021 03:11

Flytta fotbollen och låt friidrotten ha kvar Framnäs IP.