Gå direkt till Nyheten (Tufft motstånd för LAS i Kungsbacka)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tufft motstånd för LAS i Kungsbacka

Publicerad tisdag, 21 september 2021, 12:08 av - Inskickat material

Sju brottare från Lidköpings AS deltog i helgens Kungsbacka Open som blev den hittills största tävlingen efter omstarten och som bjöd på oväntat tufft motstånd.

Efterfrågan på tävlingar är stor just nu vilket fick Huddinge BK att komma med hela 22 deltagare och följaktligen sopa hem lagtävlingen överlägset. Totalt vägde 161 brottare från 23 klubbar in.

Emil Treijner i 92-kilosklassen för GR17 fick också möta krafterna mot Hamza Sertcanli, Huddinge, som tillhör Sverigeeliten i kategorin. Det blev visserligen förluster i dubbelmötet, men Emil kunde glädja sig åt att han i en av matcherna plockade poäng av sin svåra motståndare.

I 62-kilosklassen för GR14 visade Sixten Ottosson upp bättre brottning än i premiärtävlingen två veckor tidigare. Nu gick han två jämna matcher mot tufft motstånd där det visserligen slutade med förlust innan han avslutade med fallseger mot Loke Ekenståhl, BK Athén, vilket gav en tredjeplats.

Ida Boxe i 65-kilosklassen för WW17 har inlett säsongen lovande och besegrade faktiskt slutsegraren Inez Lindfeldt, BK Athén, på fall. Förluster i övriga två matcher innebar dock att Ida denna gång fick nöja sig med bronset.

Enda klassegern för LAS kom i WW11 där Minna Ögren i en serie på tre matcher fallbesegrade Turid Svanqvist, BK Orion, i samtliga och vann 39-kilosklassen. Övriga LAS-brottare fick denna gång vända hemåt utan matchvinster.

Sju brottare från LAS som tävlade i Kungsbacka Open.
Från vänster Emil Treijner, Viktor Fredriksson, Sixten Ottosson, Minna Ögren, Ida Boxe, Alvin Ekholm och Sixten Ottosson. Med på bilden är också Noah Abelsson. Privat foto.