Gå direkt till Nyheten (Ingen sammanställning klar efter skyfall)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ingen sammanställning klar efter skyfall

Publicerad tisdag, 21 september 2021, 19:04 av Björn Smitterberg

Många, många fastighetsägare i Lidköping fick vattenskador efter det omfattande regnet ett dygn i sommar. Det har nämnts antal, men än har inte alla försäkringsbolag gjort sammanställningen klar.

Vid VA-enheten på Lidköpings kommun har chefen Pernilla Bratt ansvaret och hon säger att det har gjorts en mängd besök i fastigheter för att försöka klarlägga skadeläget. Men någon utredning om hela omfattningen finns inte.

– De fastighetsägare som har haft problem med skyfallet, t ex vatten i källare, har vi besökt och utrett hur det kan ha gått till, hur vattnet har kommit in. De fastighetsägare som har kontaktat sina försäkringsbolag gör i princip samma utredning som vi förutom att de även gör en bedömning av vad som skadats/ska ersättas.

. Efter att alla är besökta så kommer vi naturligtvis även att få en helhetsbild allt från den enskilda fastigheten till hur ett område är drabbat och vilka ev åtgärder som ligger inom vårt ansvarsområde. Detta ingår i vårt ordinarie jobb att inventera och utreda olika områden och titta på eventuella åtgärder.