Gå direkt till Nyheten (250.000 västgötar får SMS med vaccin-erbjudande
Även vaccinerade får meddelande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

250.000 västgötar får SMS med vaccin-erbjudande
Även vaccinerade får meddelande

Publicerad tisdag, 21 september 2021, 14:02 av - Inskickat material

I morgon får en kvarts miljon västsvenskar ett SMS från Västra Götalandsregionen med information om vaccinering mot covid-19. Syftet är att få fler att vaccinera sig. 

Utskicket riktas till invånare mellan 16-49 år och drygt 245.000 mottagare får meddelandet. Budskapet gäller vikten av att vaccinera sig för att skydda sig mot allvarlig sjukdom.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge.

Utskicket går  även till invånare som redan har vaccinerat sig.

– Genom att skicka ut ett erbjudande via sms når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

Hittills har 81 procent av invånare över 16 år i Västra Götaland fått minst en dos vaccin och 69 procent har fått två doser. I åldersgruppen 16-49 år finns det i dagsläget omkring 200 000 personer som är ovaccinerade.

Telefonnumren för morgondagens SMS-utskick är hämtade från Folktandvårdens journalsystem.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Vaccinerad
Gäst
Vaccinerad
21 september, 2021 05:19

Märkligt att telefonnummer har hämtats från Folktandvårdens journalsystem. Går alla hos deras tandläkare ? Från vilket år är telefonlistorna ? Kan någon förklara.