Gå direkt till Nyheten (Årets ”Bôgda Backyard” har startat – målgång, kanske mitt i natten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årets ”Bôgda Backyard” har startat – målgång, kanske mitt i natten

Publicerad lördag, 18 september 2021, 12:53 av Björn Smitterberg

Det är en speciell tävlingsform som används i ”Bôgda Backyard”. 32 löpare kom till start hemma hos familjen Fredriksson/Filipsson på Lödkolvsvägen som nu för tredje året arrangerar denna löpartävling.

Eftersom det av allt att döma är mörkt och natt när målgången sker så är en stallykta första priset. Men alla  belönas med priser av sponsorer. Största sponsorer är nog familjen med Björn Fredriksson och Caroline Filipsson – hela huset med kök och badrum, hela trädgården, är i dag upplåten till arrangemanget.

Resultatet blir inte klart förrän i natt. Det kommer att publiceras under söndagen – klicka.

Tävlingsformen är speciell. Det gäller inte att vara  först, eller undvika   att komma sist. Det gäller att orka. Spåret är mellan 6 och 7 kilometer. Omstart sker varje timme från trädgården på Lödkolvsvägen.

Alltså: Det gäller att orka starta flest gånger. Samma  spår varje gång.

Den som ensam till sist orkar starta om vinner den åtråvärda stall-lyktan här på bordet där Björn Fredriksson har kontroll på allt. 

I  ett tält i trädgården finns depån – här är möjligheter att värma lite mat, kyla dryck och – vilket är viktigt numera – ladda upp sina telefoner med tidtagarur, pulsmätare och allt annat. 

Bilderna är klickbara till större format.