Gå direkt till Nyheten (Senäte säljer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Senäte säljer

Publicerad fredag, 17 september 2021, 19:38 av Redaktionen

Senäte Fastigheter AB med huvudkontor i Lidköping säljer det äldreboende i Falköping företaget äger. 56 lägenheter  omfattas.

I ett pressmeddelande skriver Senäte:

Morgondagens äldreboende utvecklas i Falköping – Altura förvärvar fastighet av Senäte

Nu går äldreboendet på S:t Olofsgatan i Falköping in i nästa fas med Altura som ny ägare och ett fokus på högt ställda hållbarhetsambitioner.

– Vi är mycket glada över att Altura, som är specialiserade på just vård- och omsorgsboende i Norden blir ägare av denna fastighet. Det ger oss möjlighet att koncentrera oss och växa inom bostadssektorn där vi har vårt fokus, konstaterar säljaren Jonas Danielson på Senäte Fastigheter AB.

Utöver hemtrevliga och öppna sällskapsytor rymmer det drygt 6 000 kvadratmeter stora boendet 56 lägenheter. Falköpings kommun bedriver äldreomsorg i fastigheten sedan 2008. I och med förvärvet förstärker Altura därmed sin närvaro i västra Sverige med sitt fjärde äldreboende.

– Som ny långsiktig ägare ska vi säkerställa att boendet håller en fortsatt hög kvalité och är hållbart ur ett såväl socialt som ekologiskt perspektiv. Jag vill tacka Senäte för ett mycket gott samarbete och ser fram emot att få fortsätta samarbetet med Falköpings kommun”, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura

Säljaren Senäte är nöjda med att en långsiktig aktör med fokus på kvalité, välmående och hållbarhet tar vid och utvecklar platsen. Alturas äldreboenden karaktäriseras av en hög grad natur och grönska som för tankarna till ett hem och inte en vårdplats. Ett stort fokus i utvecklingen av deras äldreboenden läggs vid att utforma en byggnad som främjar gemenskap och social interaktion mellan boende och personal på daglig basis, samt de närstående som alltid är välkomna på besök.

– Vi vet att behovet av lägenheter ökar konstant och att framtidens boende ställer helt nya krav på vad som faktiskt är viktigt, både för äldre och för yngre. Vårt fokus ligger på att vara med och utveckla bostadssektorn och därför känns det helt rätt att en specialist inom äldreboenden tar vid och utvecklar fastigheten på S:t Olofsgatan, understryker Jonas Danielson.

Altura har högt ställda hållbarhetsambitioner med en målsättning att, bland annat, ställa om till 100 procent förnybar el i alla sina fastigheter före 2025. Det innebär att man har för avsikt att installera solceller på äldreboendets tak samt miljöcertifiera boendet. Dessutom planerar samhällsfastighetsaktören att utvärdera ytterligare energibesparande åtgärder för att minimera fastighetens miljöavtryck.