Gå direkt till Nyheten (Polisen utökar – invigning av station i Vara)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisen utökar – invigning av station i Vara

Publicerad fredag, 17 september 2021, 14:38 av - Inskickat material

Polisområdeschef Fredrik Malm tog fram stora guldsaxen när han idag klippte bandet för att inviga den nyrenoverade polisstationen i Vara. I sitt invigningstal berättade Fredrik Malm om den satsning som görs på stark lokal närvaro runtom i polisområdet.

– För exakt fem år sedan besökte jag Vara som ny lokalpolisområdeschef i Västra Skaraborg. Då frågade medarbetarna när jag tänkte stänga stationen i Vara för gott. Så blev det dessbättre inte. Polismyndigheten växer och även polisen i Skaraborg. På senare år har vi renoverat lokalerna och utökat verksamheten på stationerna i Lidköping, Skara och nu senast i Vara, säger Fredrik Malm.

Johan Rexhag är lokalpolisområdeschef och han är nöjd med den utveckling som sker i området.

– På polisstationen i Vara har vi nu områdespolis, utredning från lokalpolisområdet, utredare från brott i nära relation, kommunpolis, öppen reception fyra dagar i veckan och sedan en tid även en radiobilspatrull som jobbar tre-skift. Nu hälsar vi allmänheten hjärtligt välkomna att besöka oss i våra nya lokaler, säger Johan Rexhag.

__________________
Pressmeddelande från Polisen