Gå direkt till Nyheten (Ungdomar timanställs för att påverka)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 september 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ungdomar timanställs för att påverka

Publicerad måndag, 13 september 2021, 15:12 av - Inskickat material

Lidköpings kommun testar ett nytt sätt för ungdomar att medverka i kommunens utveckling
Just nu finns en lite annorlunda platsannons bland kommunens lediga jobb. Vi söker upp till sex ungdomar mellan 15-18 år för timanställning med syftet att öka ungdomars delaktighet och inflytande i kommunen.

– Vi började med att på Kultur & Fritid ha unga kommunutvecklare som feriepraktikanter tre veckor under sommarlovet år 2020 och likadant i år, vilket har fallit väl ut. Vi vill nu fortsätta att satsa på detta då vi tror att det krävs långsiktighet men vi ser även att det finns ett intresse hos ungdomarna att engagera sig, säger Maria Synnerdahl, verksamhetsutvecklare på kultur & Fritid.

Uppdraget kommer att handla om kommunens utveckling utifrån ett ungdomsperspektiv med fokus på kultur- och fritidsfrågor. Det kan till exempel handla om att planera och genomföra en ungdomsdialog mellan beslutsfattare och unga samt jobba med att rekrytera unga till en ungdomspanel.

De unga kommunutvecklarna kommer att vara ambassadörer för unga i Lidköping och tillsammans med varandra ska de driva utvecklingen för att Lidköpings kommun ska bli en ännu bättre kommun för unga.

Anställningarna är tänkta att pågå under tio veckor hösten 2021 med max fyra timmars jobb per vecka och de kommer att ha en handledare som stöttar i uppdraget.

– Pressmeddelande

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x