Gå direkt till Nyheten (Reflekterad olydnad på turné till Lidköping
Sverigepremiär!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 september 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Reflekterad olydnad på turné till Lidköping
Sverigepremiär!

Publicerad måndag, 13 september 2021, 09:13 av Redaktionen

I spoken word-monologen Reflekterad olydnad betraktar Farhiya Feysal sin omgivning, sina rötter, sin kropp, sin mamma och sin poesi. Omvänt betraktar samhället Farhiya och vill tala om för henne hur hon ska leva sitt liv.

Turnéstart i Lidköping den 15 september.

Farhiya Feysal var den första kvinnan och den första utanför Stockholm att vinna Ortens Bästa Poet 2018. Inför en publik på 2500 personer reciterade hon då Osäker grabb i Rinkeby Sporthall. Nu ställer hon sig framför en betydligt mer intim publik.

– Poeterna från förorten är vår tids budbärare och berättar om vad som händer i en värld som just nu demoniseras och görs till syndabock för samhällsproblem. Farhiya Feysal är en av de främsta av dessa poeter. Genom hennes poesi kan vi se saker vi annars inte sett. Jag såg henne vinna Ortens bästa poet och frågade henne om jag fick göra teater med henne. Nu är vi här, säger regissören America Vera-Zavala

Reflekterad olydnad är producerad av Östgötateatern i samarbete med Rosa betong. Under hösten åker föreställningen på turné med Folkets Hus och Parker.

– Onsdag: Folkets Hus, Lidköping. Foto: Peter Holgersson

 

guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RGR
Gäst
RGR
13 september, 2021 09:39

Det kommer säkert mottas väl av det vanliga klientelet på LN:s kommentatorsfält :D

1
0
Lämna gärna en kommentar!x