Gå direkt till Nyheten (Göran Persson till Skara)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Göran Persson till Skara

Publicerad måndag, 13 september 2021, 13:45 av Björn Smitterberg

Hållbarhet inom gröna näringar är ämnet för de tävlingsbidrag som lämnats in till SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris. Prisutdelningen sker på SLU campus i Skara onsdag den 29:e september av Swedbanks styrelseordförande och f.d. statsminister Göran Persson.

Föreläsningen ”Postpandemi – framtidstankar för grön näring” hålls också av Göran Persson, som även deltar i en paneldiskussion med fokus på nya hållbara innovationer.

– Sverige är världsledande inom innovation, det är viktigt att vi får fram nya och banbrytande produkter och tjänster, inte minst inom den gröna näringen som jag själv är involverad i. Jag vill gärna delta och bidra som prisutdelare, speciellt som det handlar om framtida möjliga innovationer som kommer från forskningen. Det känns naturligtvis också bra att flera av de olika Sparbankerna i landet engagerar sig i priser som vill uppmärksamma hållbara forskningsprojekt. Jag ser fram emot en spännande dag i Skara i slutet av september, säger Göran Persson.

Ämnen för bidragen är såväl hållbar odling som djurhållning, något projekt har internationell prägel, det finns bidrag med koppling till andra lärosäten och spännande startups. Bidragen har bedömts av en jury bestående av Peter Annas, forsknings- och innovationsdirektör på Lantmännen, Annika Bergman, vd Hushållningssällskapet i Halland, Maria Ragnarsson, hållbarhetschef Jula och Frida Jonson, Wargön Innovation samt frilansskribent.

– Det har inte varit en enkel uppgift att bedöma de olika bidragen men det är en styrka att vi i juryn kompletterar varandra verksamhets- och kompetensmässigt. Till slut har vi lyckats enas och presenterar vinnarna den 29 september, säger Peter Annas, forsknings- och innovationschef på Lantmännen.

SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris

Priset ska uppmärksamma forskare, individer, företag eller organisationer som har utvecklat innovativa och hållbara forskningsprojekt eller idéer i samarbete med SLU i Skara. Den totala prissumman är på 100000:- och kommer att delas mellan ett innovationspris på 75000: – och ett tillväxtpris på 25 000: -.