Gå direkt till Nyheten (Manar vuxna: Kom till Ågårdsområdet och var förebilder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Manar vuxna: Kom till Ågårdsområdet och var förebilder

Publicerad torsdag, 09 september 2021, 15:10 av Björn Smitterberg

Ågården med sin hamburgerrestaurang har utvecklats till Lidköpings största mötesplats för ungdomar – hundratals kommer på fredagar och lördagar. Nu manar sociala myndigheter och polisen föräldrar att också komma, och även se till att de  inte går hit alldeles för unga.

Problemet har faktiskt  vuxit så stort att området patrulleras av ordningsvakter som får ingripa i hela området vid restaurangen samt idrottsplatsområdet. I lördags gjorde vakterna 200 påpekande till ungdomar. det har också hänt att poliser fått hjälpa  restaurangpersonal att stänga tillfälligt.

I dag tog fältassistenten Nils Thyselius, chefen för social välfärd Lotta Hjoberg och kommunpolis Anders Johansson emot pressen med en vädjan  till föräldrar:

– Kom hit, släpp inte bara ut  era  ungdomar. Följ med eller se till att de stannar hemma.

– Vi ser ofta att det är en del som är alldeles för unga  som  rör sig här mitt i natten. Vi kan vid ett-tiden möta tolvåringar, säger Nils Thyselius.

– Vi ser också att väldigt många, de flesta, sköter sig väldigt väl och att kamratskapet är starkt. En del drabbas av något ledsamt, då finns  kompisarna där. Men ungdomar ska inte behöva hantera sådana här saker. Så hjälp ungdomarna – här på plats eller på annat sätt. men ha koll!

Åtminstone till mitten av oktober kommer här att finnas ordningsvakter – inte bara  på restaurangen utan med möjlighet att ingripa på hela Ågårdsområdet. Ett särskilt tillstånd är utfärdat. Dessutom finns allts å sociala myndigheternas fältassistenter här, en del personal från kultur- och fritidsnämndens verksamheter för unga, och så poliser förstås.

Handlar det om många berusade?
-Det förekommer, och säkert förekommer en del narkotika också, men  ordningsproblemet är att det  är så många. Det handlar om hundratals ungdomar.

Ordningen är en sak – men poliser har ibland fått stoppa trafiken för tt området blivit igenkorkat, bl a av A-traktorer.

– Vi vill se fler vuxna här, säger Lotta Hjoberg. Föräldrar förstås, men alla vuxna kan komma och vara förebilder. Problemet har i viss mån funnits en tid, men har på senare tid vuxit kraftigt.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viggen
Gäst
Viggen
9 september, 2021 04:19

Vart ska ungdomarna få hålla till då? Stan är ju avspärrad titt som tätt så fort de finns en liten risk att det för en gång skull händer nåt. Att ungdomar samlas är ju inget nytt fenomen. Vi bor ju i en stad och tycker man inte om att det är folk ute o har roligt så kan man flytta ut på landet istället.

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
9 september, 2021 10:28
Svarar  Viggen

Bäste/bästa ”Viggen”. Ta ett par djupa andetag, räkna till 10 och läs hela artikeln. Långsamt. Det handlar om fylla, bråk, nedskräpning, grov skadegörelse, störande av allmän ordning mm mm mm. Fulla 12-åringar klockan 01 på natten. Raketer mot poliser. 2 näringsidkare, MacDonalds, och OK/Q8 som riskerar att inte kunna ha öppet och vars anställda får lägga massor av timmar på att städa upp skiten efter andra. KALLAR DU DET ATT FOLK ÄR UTE OCH HAR ROLIGT??!!

Anders
Gäst
Anders
9 september, 2021 11:40

Undrar hur många som har lagförts med hänvisning till lagen om nedskräpning?
Vad jag vet så är det bara han som sparkade sönder en flaska utanför stadt, men det var väl bara intressant för att markera när lagen var ny.

RGR
Gäst
RGR
10 september, 2021 01:59

Samhället får skjuta till mer resurser till kultur, idrott och annat som håller ungdomar sysselsatta med något vettigt.

Roger
Gäst
Roger
10 september, 2021 05:05
Svarar  RGR

Ja, det är nog bäst att vi skjuter till massor med pengar, gärna många fler poliser och gärna ett gäng socialpedagoger också.
Det är ju så himla dåligt med möjligheter att idrotta, utöva musik, teater och kultur i Lidköping. Och då slipper ju föräldrarna ännu mer, ta ansvar för sina barn och vi kan skylla allt på polisen och samhället.
Bra va?