Gå direkt till Nyheten (Söker bygglov; Muralmålning och lekpark)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Söker bygglov; Muralmålning och lekpark

Publicerad onsdag, 08 september 2021, 09:08 av Björn Smitterberg

Det är nu nästan klart att en fastighet Torggatan kommer att få en muralmålning – en stor brandvägg på en fastighet kommer att få ett stort porträtt målat av en keramiker i arbete. bakom projektet står kommunens kulturenhet och konstnären Linus Lundin.

Nu söks bygglov för muralmålningen med tillhörande bilder. Konstnären har begärt att skisser över muralmålningen inte ska spridas – Lidköpingsnytt avvaktar  klartecken. Bilden ska målas på fastighetens norra brandvägg.

Muralmålningen ska vara en del av Lidköpings 575-årsfirande.

Samtidigt har en annan förvaltning, Service, begärt bygglov för den nya lekparken invid Torgbron intill Nya Stadens torg. Här skapas en liten stad  i miniatyr med byggnader som på  ett eller annat sätt  förknippas med Lidköping. Denna har planerats länge och under tiden har på platsen tillfälliga lekplatser funnits sommartid. Nu blir det en permanent lekplats.

Exempel på byggnader: