Gå direkt till Nyheten (Ågårdsprojektet stoppades – tills vidare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ågårdsprojektet stoppades – tills vidare

Publicerad onsdag, 08 september 2021, 14:47 av Björn Smitterberg

Det stora projektet att skapa en ny idrottsplats på Ågårdsområdet har i dag stoppats av kommunstyrelsen. Frågan om hur friidrotten ska hanteras ska utredas.
Uppdaterad.

Bakgrunden är bristande planering, enligt oppositionen. Det var oppositionen som tog initiativ till att stoppa projektet på grund av att det behövs bättre planering.

– Det riskerar bli en ”badhusfråga”, säger oppositionsrådet Rasmus Möller.

Nu ska det bli ett möte mellan berörda nämnder innan ärendet tas upp igen.

I kommunstyrelsen var M, L, SD och V ense om att stoppa projektet. Dessutom lade två majoritetspartier ner sina röster vilket gav oppositionen övertag. Det var Kd och Mp som inte röstade.

Kommunalråden Jonas Sundström (S) och Frida Nilsson (C) är överens om att frågan skötts korrekt och att det är först nu som kultur- och fritidsnämnden kan komma med en begäran om att Ågården planeras.

Om informationen verkar spretig så är det bara förnamnet på hur politiker informerade media i dag. Främst tycks frågan om hur Friidrotten ska få en bra arena vara i stöpsleven. Oppositionen – som ju vann omröstningen – hävdar att kultur- och fritidsnämnden inte kan fatta några beslut i nuläget. Socialdemokraterna och Centern hävdar motsatsen.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lunnarn
Gäst
Lunnarn
8 september, 2021 07:23

Skönt,”Vårt”Framnäs finns nog kvar så länge jag lever.

Janne
Gäst
Janne
8 september, 2021 07:24

Heja oppositionen !!!!
Men åter igen inget nämnande om det blir något nytt Idrottens Hus eller inte. Varken från oppositionen eller majoriteten :-( :-( :-(