Gå direkt till Nyheten (Skollokalers yta blev diskussionsämne)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skollokalers yta blev diskussionsämne

Publicerad tisdag, 07 september 2021, 13:08 av Redaktionen

Politikerna i Barn- och skolnämnden hade i dag en information om ett förslag att planera lokalbehov. Förslaget väckte fler frågor än svar i nämnden. En högstadieskola blev enligt förslaget mycket rymlig – då källaren kom att räknas som pedagogiskt  utrymme.

Slutligen enades nämnden om att lokalförsörjningsprogram är bra, men det måste klarläggas vad som räknas in i  ytan per barn på förskola, fritidshem eller i skola.

Nämnden står även fast vid att bygga ut högstadieskolorna för att klara ökningen av antalet elever – redan i dag finns viss trängsel. Idén om att  ersätta två högstadieskolor med en helt ny för tusen elever tar nämnden inte ställning till –  nämnden behöver tusen platser till utöver  de som finns nu men låter andra bestämma hur  det ska ske.