Gå direkt till Nyheten (Fler elever till de la Gardie – behöver mer än Rudenschöldskolan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler elever till de la Gardie – behöver mer än Rudenschöldskolan

Publicerad torsdag, 02 september 2021, 12:48 av Björn Smitterberg

Gymnasiet i Lidköping, de la Gardie, behöver de närmaste åren får plats för cirka 200 elever till. Det betyder lokaler för 2.200 elever och det diskuteras om närmaste grannen – högstadiets Rudenschöldskolan ska kunna byggas om till gymnasiet.

– Men det kommer ändå inte att räcka på sikt om vi ska fullfölja en målsättning att få plats med vuxenutbildningen, arbetsmarknadsutbildningen och Campus på samma plats, säger Ove Brodin, förvaltningschef för Utbildning & Arbetsmarknad.

– Vi har diskussioner med grannförvaltningen Barn & Skola och fastighetsägaren Serviceförvaltningen. Men det är i ett tidigt stadium.

Det finns rykten om att  i stället för att bygga om två högstadieskolor skapa en ny för upp till 1.000 elever. Men det tycks mer vara en idé och inte någon plan för dagen.

Campus samt Arbetsmarknadsutbildningen och vuxenutbildningen har lokaler på Fabriksgatan och det är hyrda lokaler med kontrakt på ytterligare sex  år.

I sammanhanget kan nämnas att ombyggnaden av de la Gardieskolans gymnasium väntas bli klar till nästa månadsskifte. Skolar skall levereras och några  nya dörrar. Problem  tycks vara halvledarkrisen, som gör att ljudanläggningen inte kan  levereras i tid.