Gå direkt till Nyheten (Nya badhuset ut på anbudsgivning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya badhuset ut på anbudsgivning

Publicerad tisdag, 31 augusti 2021, 16:30 av Björn Smitterberg

Nästa vecka kommer alla byggföretag att få chans att lämna sina anbud på att projektera och bygga Lidköpings nya badhus.

Politikerna i Servicenämnden fick i dag en föredragning om projektets situation och det blev då klart att möjligheten att lämna offert på ett partneringavtal kommer att inledas i nästa vecka. I november, tidigast, kommer det att stå klart vilket företag som får uppdraget.

Efter årsskiftet kommer projekteringsarbetet att påbörjas och någon gång nästa år kan badhuset börja byggas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roberth Andersson(SD)
Gäst
Roberth Andersson(SD)
31 augusti, 2021 06:28

Att badhuset byggs på partnering avtal kommer att fördyra badhuset med minst 10%
De så kallade partnering avtalen är riggade för företag som kan partnering som upphandlingsmetod och är ett sätt att runda Lagen om offentlig upphandling(LOU).Med LOU får den entreprenör som lämnat det bästa priset entreprenaden på efterfrågat underlag uppdraget att leverera. Partneringen snedvrider detta eftersom man ska svara rätt på alla de märkliga frågorna.Ska partnering användas krävs det en väldigt kunnig beställare. Mer kunnig än om enbart LOU används.