Gå direkt till Nyheten (Amerikansk fotboll: Lidköpings Lakers inledde seriespelet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Amerikansk fotboll: Lidköpings Lakers inledde seriespelet

Publicerad söndag, 22 augusti 2021, 16:44 av - Inskickat material

Efter en långa väntan på seriestart är serien igång för Lidköping Lakers, pandemin har gjort att ett antal lag fått dra sig ur årets seriespel, Lakers och Skövde Dukes har löst det hela genom att istället spela ihop. En lösning som säkerställer 11-manna spel på en bättre nivå för båda föreningarna, en trupp i amerikansk fotboll har inte sällan runt 40 spelare.

Lakers tog under lördagen emot Karlskoga Wolves på Östbyplan i Lidköping. Karlskoga kom till match med en match spelad (seger mot Karlstad med 28-21),
medan detta var Lakers första match. Detta faktum märktes direkt då Karlskoga tog kommandot i matchen och drog ifrån i poängprotokollet till 14-0.

Det var främst Karlskogas springspel som ställde till det för Lakers försvar. När den första anstormningen lagt sig och Lakers kommit in i matchtempo
jämnade spelet ut sig ordentligt.

Lakers anfall spred bollen ganska jämnt mellan pass- och springspel, på den offensiva linjen fungerade främst passblockerandet på ett bra sätt. Efter att ha tagit över spelet i tredje quartern kommer Lakers upp till 21-18 och var bara någon meter från att även ta ledningen.

Efter att ha lyckats stoppa Lakers från detta kunde Wolves till slut springa in en sista touchdown och fastställa  resultatet till 29-18.

På det hela taget är Västgötarna bortsett från förlusten ganska nöjda med resultatet, Karlskoga får ses som seriefavoriterna då de får kliva ner en division
samt har en ganska vältalig trupp med rutinerade spelare.

Extra beröm för dagen får hemmalagets Albin Johansson som gjorde en mycket stabil insats samt Robin Lundgren som i sin debut fick in ett antal solotacklingar.

Poäng Lakers:
Per Christianssen 6p
Joel Larsson 6p
Weghahta Tewelde 6p

______________
Referat och foto: Mathias Rohr. Bilden är klickbar till större format.