Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Uppkavlat för vaccin eller svalka?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Uppkavlat för vaccin eller svalka?

Publicerad Friday, 20 August 2021, 12:26 av Björn Smitterberg

Hör du till dem som kavlat upp?
Har du varit ute och rest och inte vågar ta sprutan?
Eller är du förnekare?

Inte oväntat visar det sig att några av dem som försöker förneka behovet av vaccination också är förnekare av klimathotet.
Redaktören väntar sig bara att dessa personer ska förneka att det finns bilar och kliver ut i gatan utan att se sig för.
Att tolka statistik på ett sätt som är förvirrande är att lura människor.
Till dig som vill övertyga redaktören att bli förnekare: Ring inte kvällarna och nätterna mer. Jag har slutat svara när det står “hemligt nummer” på telefonen.
Dessutom – redaktören är väl påläst när det gäller klimathotet och en förespråkare för att plantera fler träd.
Det är förvirrande att tala om den svenska situationen – växthusgaserna ligger som en jämn hinna runt klotet. Ingen kommer undan. Det spelar roll vad vi gör här, och det spelar roll att påverka stormakterna att agera.
Och slutligen; Jag är inte Miljöpartist. Bara människa.

Nu är det tal om en ny möjlig flyktingvåg efter Afghanistan-händelserna. Då är det enligt redaktören dags att sluta tala om misslyckad integration, vilket vissa politiker upprepar som mantra. Det är bara otydligt att tala om skjutningar och våld.
Det är hög tid att vara mer specifik och tala om vad man vill göra i stället. Och vara tydlig med det. Inga fler svepande förslag, det har vi sett i flera år.
Det är dags för riktig verkstad – beställningen stavas Trygghet För Alla.

Ett problem med pandemin är att man får höra allt färre historier, såna där som förbättrar verkligheten. Det bara susar allvar mellan öronen. Ja, enligt omdömen från andra så är det väl alltid så mellan redaktörens kålblad.

Äpplen.
Redaktören har några sådana träd. Tre av dem har givit sammanlagt färre än 10 frukter.
Det fjärde har givit otrolig skörd av oätliga äpplen. Fem skottkärrlass har gått till komposten – fulla med angrepp. Skär man dem i delar är de alldeles ruttna inuti. Några vänner (jo det finns sådana!) säger att det är någon insekt som förstör äpplen från insidan.
Så i stället för att stå på torget och kränga apelfrukter så återfinns redaktören vid komposten. Och det är inte riskfritt – där har jordgetingarna upptäckt att det kommer en korkad journalist i kortbyxor med jämna mellanrum. Och då är de korta byxorna verkligen korta…

Minnesbilden: 20 augusti 2016 kl 18,26:

scensommarc

Scensommar – en avslutning på sommarens kulturverksamhet i Stadsträdgården under ledning av bl a Nassim Al Fakir. Klicka till artikeln här.

Låt oss hoppas att vi får en fin sensommar – som den var igår torsdag när detta skrevs.

/God Helg