Gå direkt till Nyheten (En aktuell bild – eller?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En aktuell bild – eller?

Publicerad Wednesday, 18 August 2021, 17:31 av Björn Smitterberg

Lidköpingsnytts redaktör har fått en stor gåva – en mängd Lidköpingsbilder. I en första genomgång hittades denna översvämmade gatubild.

Förslag på gator har inkommit.

Vilken gata – det kan inte redaktören klura ut. Kanske någon läsare?
Det finns inga anteckningar på bilden, inget om fotograf och eller när den tagits. Bilden är klickbar till större format.

EpostaLidköpingsnytt; desk@lidkopingsnytt.nu 

– Kopparslagaregatan föreslår Lars-Ove Steindahl.

– Norra Torngatan, föreslår Ulf Löfberg.

– Håller också på Kopparslagargatan – korsning med Sveagatan, högre byggnad till vänster tror jag är Baptistkyrkan som finns kvar än idag skriver Bo Roos. Tror att slutet på gatan är vad som kallades ”småtta”, alltså baksidan på de röda rivningshotade husen på Esplanaden mellan Norra Torngatan och Målaregatan.

– Kopparslagergatan riktning Åhléns, skriver Anders Johansson.

– Kopparslagaregatan, skriver Hardy Sköld.

-Sveagatan, hävdar Monika Lindahl. Baptistkyrkan uppe till vänster, och där tvärs över Åhléns till höger

Flera läsare har hänvisat till en artikel i Lidköpingsnytt 2013; Lennart Kedners bilder: Kopparslagaregatan och ”Småtta” (lidkopingsnytt.nu)

Det är ovärderligt att få hjälp av läsarna i sådana här fall – jag kan nämna att det på skrivbordet och hyllor i mitt arbetsrum i bostaden finns fotografier i högar överallt som jag försöker sortera uppt, och klara ut en del upphovsrättsligasaker. Jag tänker också ta hjälp av två för läsarna välkända medarbetare – Alf Johansson och Tore Sahlström.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kjell Hedvall
Gäst
Kjell Hedvall
7 september, 2021 07:50

Då får jag som ägare till huset till höger meddela att det är Koppareslagaregatan riktning Sveagatan/Åhlens. Helt rätt Baptist kyrkan till vänster. De fina fönsterdekorationerna är utformade av Snickaremästare Lönnerblad. Fotot är från 20 talet. Eken är inte planterad. Mycket trevligt att få se.

Senast redigerad 2 år sedan av Kjell Hedvall