Gå direkt till Nyheten (Naven Outdoor Experience representerar Skaraborg i Årets Hållbarhetskliv)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Naven Outdoor Experience representerar Skaraborg i Årets Hållbarhetskliv

Publicerad lördag, 10 juli 2021, 18:45 av - Inskickat material

Naven Outdoor Experience representerar Skaraborg i Årets Hållbarhetskliv.

Årets Hållbarhetskliv är en nyinstiftad årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige och delas ut av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Destination Läckö-Kinnekulle nominerade Naven Outdoor Experience och juryn bestående av representanter från Skaraborgs kommunalförbund utsåg dem att representera Skaraborg i nästa steg.

– Naven Outdoor experience har under många år utvecklat en fantastisk verksamhet som tar tillvara på utvecklingspotentialen i bygden och är ett föredöme för andra besöksnäringsföretag i Skaraborg säger Kristofer Svenson, direktör Skaraborgs kommunalförbund.

Kristofer Svenson, Cecilia Ström, Bengt-Åke Ström, Emma Ström, Maria Gustavsson & Anna Ohlin EK

Motiveringen som juryn fått från Destination Läckö-Kinnekulle:

”Naven Outdoor Experience ett föredöme och inspiration för andra småföretagare inom turismbranschen. Med stor kreativitet och långsiktigt arbetet har de utvecklat en robust verksamhet. De ser alltid möjligheter och utvecklingspotential i vår bygd och har under flera år byggt upp och utvecklat en betydelsefull och mångfacetterad robust verksamhet med allt från kajak och naturguidningar till boende. Verksamheten har ingått i det Skaraborgsövergripande utvecklingsprojektet ”SNV-supporten” och är nu också kvalificerade på ”Världen-nivån”. Med ett driv både för det egna företaget men framförallt också i samverkan med andra kring olika utvecklingsprojekt och evenemang på Kållandsö är Naven Outdoor Experience en inspiratör som ständigt bidrar till att skapa nya reseanledningar till vår destination.”

– Vilken ära, sådan här uppmärksamhet ger oss energi att fortsätta utveckla verksamheten, säger Cecilia Ström, Naven Outdoor Experience.

Vinnarna utses enligt följande; Turismansvarig i kommunerna i Västsverige utser sina kandidater. En delområdesjury för varje kommunalförbundsområde utser årets kandidater från delområdet. Huvudjuryn för Årets Hållbarhetskliv utser därefter vinnarna bland dessa kandidater. Första prisutdelning sker den 11 november på Turistrådsdagen.

Bedömningskriterierna innebär att de nominerade skall drivas på ett hållbart och innovativt sätt i linje med Hållbarhetsklivets grundläggande principer och vara ett föredöme i omställningen till ett hållbart samhälle. De fyra principerna är;

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt
Bra för både boende och besökare
Fler besökare när och där det inte är fullt
Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter

Den vinnande verksamheten i Västsverige erhåller ett diplom samt 50 000 SEK. Övriga nominerade erhåller 10 000 var. Pengarna ska användas till en satsning i Hållbarhetsklivets anda.

Destination Läckö-Kinnekulle AB ägs av kommunerna Götene och Lidköping tillsammans med näringslivet i de båda kommunerna. Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, mottagningsservice och tjänsteförsäljning.