Gå direkt till Nyheten (Regeringen har avgått)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regeringen har avgått

Publicerad måndag, 28 juni 2021, 10:28 av Björn Smitterberg

Statsministern meddelade för en stund sedan att regeringen avgått. Den fortsätter att verka som övergångsregering till ny statsminister tillträder.

Meddelande lämnades av Stefan Löfvén vid en presskonferens vid 10,20-tiden i dag. Han hade då meddelat talmannen att han avgår.

Det anses, sa statsministern, olämpligt med ett extraval i nuvarande läge. I stället får nu talmannen fyra försök på sig att skapa ett nytt regeringsunderlag genom samtal med partiledare. Om detta misslyckas blir det automatiskt extraval.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RGR
Gäst
RGR
28 juni, 2021 11:36

Det är bra att Socialdemokraterna får ett memento mori-ögonblick och plockas ner på jorden. Man kan inte bete sig hur som helst och fortfarande utge sig för att vara ”socialdemokrat”.

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
28 juni, 2021 03:15
Svarar  RGR

Trodde du verkligen för en enda millisekund att Löfven skulle våga låta folket rösta???!!! Nu blir det några veckors käbbel där alla kastar skit på alla för att alla andra varit oansvariga osv. Sedan skrivs det hemliga avtal mellan S och C respektive V. Lööfskrikan blir vice statsminister och eländet fortsätter.

RGR
Gäst
RGR
28 juni, 2021 09:44

Nja, jag tror inte att så mycket kommer ändras. Talmans-rundan kommer nog sluta med att Löfven fortsätter på sin post.
Jag njuter mest av att se hur de tidigare så självgoda sossarna nu är rädda och frustrerade.
Vänsterpartiet kommer förhoppningsvis gå stärkta ur det här, och även i fortsättningen våga trotsa pappa S. Så vi kommer nog se en försiktigare och ödmjukare statsminister Löfven fram till det ordinarie valet. En statsminister som vet att han är utbytbar.

RGR
Gäst
RGR
29 juni, 2021 05:04
Svarar  RGR

Jag hoppas på en sosse-regering, minus de värsta idiotierna (som marknadshyror etc.). Det är knappast en regering som får mig att dansa jitterbugg i excalterad glädjeyra, men med tanke på alternativet så…

RGR
Gäst
RGR
28 juni, 2021 09:55

Alla ledare behöver ”skakas om” ibland så att de får en påminnelse om att de faktiskt är utbytbara. Om de blir för bekväma på sin post blir de arroganta och självgoda och glömmer det vanliga folket.

Observer
Gäst
Observer
28 juni, 2021 08:52

Vi får verkligen hoppas att han håller sig undan nu?