Gå direkt till Nyheten (Så påverkas E20 av ombyggnadsarbeten i sommar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 augusti 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Så påverkas E20 av ombyggnadsarbeten i sommar

Publicerad onsdag, 23 juni 2021, 14:25 av Redaktionen

Trafikverket bygger ut E20 till mötesfri väg i Västra Götaland för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Under juni–augusti fortsätter trafiken att påverkas av sänkt hastighet vid omledningar och förbiledningar. Räkna därför med lite längre restid även i sommar.

E20 Tollered–Ingared, 5 km trafikpåverkan
I sommar kommer trafiken att gå dubbelriktad i de norrgående körfälten. Trafiken leds förbi pågående vägarbete med sänkt hastighet och utan möjlighet att köra om.

E20 förbi Vårgårda, 3 km trafikpåverkan
Trafiken leds förbi vägarbetet med sänkt hastighet utan omkörningsmöjligheter under sommaren

E20 Vårgårda–Vara
Vårgårda–Ribbingsberg, 0,5 km trafikpåverkan
På tre platser längs den 7,9 långa sträckan förekommer nu och i sommar barriärer och hastigheten är sänkt till 70 km/h.

Ribbingsberg–Eling, 0–1 km trafikpåverkan
I början av augusti leder vi trafiken förbi pågående vägarbete med sänkt hastighet och utan möjlighet att köra om på totalt cirka en kilometer.

Eling–Vara, 3 km trafikpåverkan
Vägarbetet är pausat i väntan på att upphandlingen av ny entreprenör ska bli klar. Förbiledningar och avsmalningar förekommer utan möjlighet att köra om på cirka 3 km av sträckan. Arbetet planeras att återupptas efter sommaren.

E20 förbi Skara
Vilan–Dalaån, 7 km trafikpåverkan
Trafiken leds på nya E20 med ett körfält öppet i varje körriktning med sänkt hastighet. Stundtals pågår arbete i eller nära vägområdet som tillfälligt påverkar framkomligheten låga hastigheter eller korta stopp. Under vecka 29–31 är hastighetsbegränsningen är 50–70 km/h.

Dalaån–Ledsjö, 1–2 km trafikpåverkan
Vecka 29–31 (i juli/augusti) sänkt hastighet utan omkörningsmöjlighet på 1 km av E20 vid trafikplats Ledsjö. Vecka 33 (i augusti) påbörjas en 2 km lång omledning av E20 som innebär något längre restid.