Gå direkt till Nyheten (Midsommarstången majas i Örthagsparken
Men ingen allmän dans)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 augusti 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Midsommarstången majas i Örthagsparken
Men ingen allmän dans

Publicerad tisdag, 22 juni 2021, 13:27 av Tore Sahlström

Det blir ingen allmän dans med Lidköpings Folkdansgille i Örthagsparken i år heller. Trots lättade restriktioner ställs firandet i parken in som, man även gjorde föregående år.
Bilden: Nestorn i gillet, Stig-Olov Olsson, bland björklöv.

Varje år brukar människor strömma till midsommarfirandet i Örthagsparken men på grund av pandemin ställs det sedvanliga firandet in.

Under tisdagen var det ett tiotal medlemmar från Folkdansgillet som såg till att det reses en midsommarstång för de som, spontant kommer till parken för att kanske ta en dans runt den resta och pyntade midsommarstången.

Lidköpings Folkdansgille klär årets midsommarstång i Örthagsparken.

Ända sedan 1968 har Lidköpings Folkdansgille varit med i parken. Innan dess såg kommunen till att klä och ordna inför firandet. Nu sköter Folkdansgillet allt själva. Kommunen bistår numera med björkvistarna som gillets medlemmar fått hämtat från skogen intill Stenportsskolan.

Föreningen nestor Stig-Olov Olsson berättar att under onsdagen görs en videoinspelning i parken med lite annorlunda danser eftersom man helst inte bör hålla i varandra i dessa tider. Det blir tre linedanser och några andra sedvanliga midsommardanser. Så den som vill se detta kan gå in på Folkdansgillets hemsida.

Rolf Plesner och Per-Göran Karlsson i Folkdansgillet med det
inledande arbetet med årets midsommarstång

För Folkdansgillet är det ett lite avbräck i deras ekonomi då man i vanliga fall på midsommar har kaffeservering och lotterier i samband med firandet i parken. Nästa år hoppas medlemmarna att det är som vanligt i parken men i år får Lidköpingsborna spontant ta en svängom och ta med en fikakorg. Eller bara sitta och beskåda den vackra midsommarstången.

/bilderna är klickbara till större format.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tore sahlström
Gäst
tore sahlström
23 juni, 2021 07:35

Skylt uppsatt vid Örthagsparkens midsommarstång av Folkdansgillet

IMG_9034 skylt.jpg