Gå direkt till Nyheten (Beslut: Förarbevis på vattenskoter krävs nästa år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut: Förarbevis på vattenskoter krävs nästa år

Publicerad torsdag, 17 juni 2021, 10:41 av Björn Smitterberg

Nästa båtsäsong måste den som kör vattenskoter ha giltigt förarbevis. Det beslutade riksdagen under onsdagen. Men redan i sommar kan förare börja utbilda sig. Transportstyrelsen jobbar just nu för att hjälpa utbildarna komma i gång så fort som möjligt.

Kravet på förarbevis för vattenskoter börjar gälla den 1 maj 2022. Förslaget godkändes av riksdagen under onsdagen. För att ha sitt förarbevis redo när kravet väl börjar gälla behöver dock många förare gå utbildningen redan den här säsongen. Från och med den 1 juli i år går det att ansöka om förarbevis hos Transportstyrelsen. Samtidigt blir det även tillåtet att arrangera utbildning för förarbevis för vattenskoter.

______________________
Arkivbild