Gå direkt till Nyheten (Nya utställningar av Vänermuseet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya utställningar av Vänermuseet

Publicerad fredag, 11 juni 2021, 10:15 av Redaktionen

I år firar Lidköping 575. Samtidigt fyller Vänermuseet 25 år. Detta firas med en ny basutställning, Berättelser från Lidköping.
Genom folkets berättelser skildras livet i staden med omgivningar genom århundradena.

Mängder av föremål har plockats fram ur museets samlingar. Tillsammans med bildspel, filmer, ljudinspelningar och illustrationer bjuds besökarna på en resa i tiden, på glimtar av tider långt före vår egen.

Kanske känner du igen dig i någon av berättelserna?
Kanske får du lust att dela med dig av dina egna minnen till dem du kommer hit i sällskap med?
Eller är det rent av dina släktingar utställningen handlar om?

Museet är en plats för tankar om tiden som varit och om vår tid – sett ur gårdagens perspektiv. Hur såg vardagen ut för bagare Westerstål och handlare Tengren, BadhusJohanna, apotekare Kylander, Mary Andersson och Anna Lisa Lidbeck?

– Välkommen att utforska och göra dina egna upptäckter! manar museets personal.

Invigning

Nästa lördag – den 19 juni – öppnas den nya basutställningen Berättelser från Lidköping på Vänermuseet. Äntligen, efter två års förarbete och produktion rullas röda mattan ut och museet är stolta att presentera en djupdykning i stadens historia. Klockan elva slås portarna upp för Berättelser från Lidköping. Ett begränsat antal i taget kommer att släppas in.  Från kl 10.45 kan man hämta sin nummerlapp med tid för insläpp utanför museets entré. Museets personal välkomnar och berättar om utställningen. Fritt fram att titta runt. Esplanadteatern gestaltar några av utställningens personligheter.

Museibutiken har tagit in en särskilt produktserie som utgår från det kolorerade vykortet på stadens torg. Butiken kommer också att sälja begränsat antal av Tenggrens kaffeblandning speciellt framtaget i samarbete med Kafferosteriet och med godkännande av Claes Tenggren, nu levande släkting. Jubileumspaket går att beställa liksom möjligheter för konferens. Sommarens utomhusaktiviteter sker i samverkan med Platåbergens geopark med hjälp av feriepraktikanterna.

__________________
Tillhandahållet av Vänermuseet

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x