Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vem ljuger?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vem ljuger?

Publicerad fredag, 11 juni 2021, 16:38 av Insändare

Någon ljuger i debatten om marknadshyror?
Vem, undrar debattören Ove nordström

Vem/vilka ljuger?

Annie Lööf (C) anklagade i partiledardebatten i veckan Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar för att ljuga när hon sa att Centerpartiet ville införa marknadshyror.
Nooshi, du ljuger. Vi vill inte alls införa marknadshyror, det är du som skapar oro när du svartmålar vår politik.” (slut citat)

Men, så här uttryckte sig Ola Johansson 2019 (centerns då bostadspolitiske talesperson) i Almedalen.
Det är en pågående process att liberalisera och förändra hyressättningssystemet och jag tror det är bra att börja med nyproduktion och införa en modell som går att successivt implementera i det befintliga beståndet.” (slut citat)

Alltså, man ”börjar” med ”fri hyressättning vid nyproduktion” som sedan kommer att införas även i det befintliga beståndet. Precis vad som skett också i andra länder där detta genomförts.

Att man nu med semantiska krumbukter försöker lura folk är under all kritik, särskilt som det enligt undersökningar visat sig att 70 % av svenska folket inte vill ha marknadshyror. Men det är vad de kommer att få om regeringen nu skulle få igenom förslaget om ”fri hyressättning vid nyproduktion”!

Det är mer än beklagligt!

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem