Gå direkt till Nyheten (Planer på att göra flygfält till solcellsfält)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Planer på att göra flygfält till solcellsfält

Publicerad tisdag, 08 juni 2021, 08:19 av Redaktionen

Förra kommunalrådet Kjell Hedvall har som ordförande i styrelsen för det kommunala bolaget som driver Hovby flygfält fått i uppdrag att undersöka möjligheten att skapa en stor solcell-park på mark som inte kan bebyggas på fältet.

I ett pressmeddelande sägs att fältet skulle kunna generera elenergi motsvarande hushållsel i 7.000 villor.

Det handlar om cirka 40 hektar mark i anslutning till flygfältet. Förutsättningarna är goda bl a med tanke på närheten till kraftledningssystem som kan ta emot el från en stor solcellsanläggning – som om den genomförs blir en av de riktigt stora i landet.

Foto ur pressmeddelandet. Klickbart till större format.