Gå direkt till Nyheten (Nu får alla tycka: Plan för stadens utveckling på förslag
Om allt genomförs enligt förslag; 5.500 nya bostäder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu får alla tycka: Plan för stadens utveckling på förslag
Om allt genomförs enligt förslag; 5.500 nya bostäder

Publicerad tisdag, 08 juni 2021, 15:45 av Redaktionen

Samhällsbyggnadsnämnden har i dag bestämt att ett förslag till stadsutvecklingsplan, en fördjupning av tidigare gjort översiktsplan för själva staden Lidköping, skickas ut för samråd. Under samrådet fram till 10 september i år har allmänhet, företag och andra intressenter möjlighet att tycka till om förslaget.

Stadsutvecklingsplanens syfte är att peka ut den politiska viljan för hur stadens mark- och vatten ska tillvaratas och planeras för en hållbar framtid. Det slutliga beslutet om att anta planen tas av kommunfullmäktige.

Målbilden är en stad med en god sammankoppling och upplevd närhet. En stad där innehållet planeras för att bidra till livfulla miljöer. En stad som både värnar miljöer och möjliggör för staden att utvecklas för att skapa plats för mer och fler. Stadsutvecklingsplanen visar genom ställningstaganden, kartor, bilder och text hur vi ska nå vår målbild.

Om helaförslaget genomförs kommer Filsbäck och Lidköping att tillsammans få cirka 5.500 nya lägennheter.

__________
Läs om förslaget – klicka

guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oscar Andersson
Gäst
Oscar Andersson
8 juni, 2021 06:38

100 miljoner kronor och inte en enda bostad har byggts i hamnstaden… kan man skriva upp sig på seniorbostäder när de första är byggda i Framnäs? Jag går i pension om 35 år!

Mvh

1
0
Lämna gärna en kommentar!x