Gå direkt till Nyheten (Folkets Hus växlar upp – och många premiärfilmer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkets Hus växlar upp – och många premiärfilmer

Publicerad fredag, 28 maj 2021, 00:50 av - Inskickat material

Hela vintern har Folkets Hus haft föreställningar i biograferna, anpassade till pandemiregler om åtta personer i varje salong. Från och med tisdag utökas möjligheterna att se film – och nu utnyttjas inte bara salongerna i folkets Hus utan även i Röda Kvarn som inte haft bioföreställningar på ett år.

De nya reglerna innebär:
– Åtta platser är släppta på föreställningar som visas under maj.

– Från och med 1 juni finns 50 tillgängliga platser i Folkan 1 och på Röda Kvarn, medan endast 20 platser släpps i Folkan 2.

Möjligheten att boka egen salong och önska film – Jukeboxbio – kvarstår.

Uppväxlingen sker med en rad premiärer.

Cruella
Möt Cruella de Vil som du aldrig sett henne förut. Med Emma Stone i huvudrollen får vi hela historien om hur Cruella blev den rebelliska, eleganta och hämndlystna fru de Vil. Följ med till 1970-talets London i en berättelse full av punkrock, normbrytande attityd och ikoniskt mode – och med en överraskande vändning som kommer att förändra allt som du trodde att du visste om Cruella de Vil.
Från 11 år
Se trailer

Godzilla vs. Kong
Legender drabbar samman när Godzilla och Kong möts i en spektakulär strid, med världens öde som insats. Kong och hans beskyddare ger sig ut på en farlig färd för att finna hans riktiga hem. Med på resan är Jia, en ung fosterbarnsflicka som Kong har format ett unikt och starkt band med. Men de hamnar oväntat i vägen för en rasande Godzilla, som orsakar förstörelse över hela världen. Den episka kollisionen mellan de två ikonerna – initierad av hemliga krafter – är bara början på ett mysterium som ligger dolt djupt inne i jordens kärna.
Från 11 år
Se trailer

Tove
Helsingfors, 1945. Kriget är slut, och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter men också tvivel på sitt konstnärskap.

Hon har en varm kärleksrelation med den åländske politikern Atos Wirtanen, men när hon möter teaterregissören Vivica Bandler så blir hon blixtkär. Samtidigt börjar hennes skapande ta oväntade vägar: den lilla sagovärld hon skapat för sig själv under kriget börjar växa. Inspirerad av verkliga personer i sin närhet börjar hon skriva och måla berättelsen om mumintrollen, till hela världens stora förtjusning.
Barntillåten
Se trailer

En pudel i flocken
Premiär fredag. Freddy Lupin, den unge och kaxige tronföljaren i en anrik varulvsfamilj, kan knappt bärga sig till den dag då han själv ska få bli varg för första gången. Men under den mytomspunna initieringsceremonin går hans ylande fel, och Freddy förvandlas till något betydligt mindre skräckinjagande: en pudel! Hånad och utstött får han till nästa månuppgång på sig att bryta förbannelsen och bevisa för flocken att ett äkta varghjärta bankar bakom det gulliga krullet.
7 år
Se trailer

Promising Young Woman
Premiär fredag. Alla sa att Cassie var en lovande ung kvinna – tills en mystisk händelse plötsligt ändrade riktningen för hennes framtid. Men ingenting i Cassies liv är vad det verkar vara: hon är grymt smart, obarmhärtigt listig och lever ett hemligt dubbelliv om natten. Nu är ett oväntat möte på väg att ge Cassie en chans att hämnas det förflutna.
15 år
Se trailer

Hela programmet:

Fredag
16.00 Tom & Jerry
16.30 En pudel i flocken
17.00 Tove (på Röda Kvarn)
18.30 Godzilla vs. Kong
19.30 Cruella (på Röda Kvarn)

Lördag
11.00 Tove
13.30 Tom & Jerry
14.00 En pudel i flocken
16.00 Cruella
16.15 Tove
18.45 Godzilla vs. Kong
19.00 Promising Young Woman
21.15 Godzilla vs. Kong

Söndag
14.15 Den stora förbrytelsen (på Röda Kvarn)
15.00 Tom & Jerry
15.30 En pudel i flocken
17.00 Cruella (på Röda Kvarn)
17.30 Godzilla vs. Kong
18.00 Tove
19.45 Godzilla vs. Kong (på Röda Kvarn)
20.00 Promising Young Woman

Tisdag
18.30 Cruella
19.00 Godzilla vs. Kong

Onsdag
11.00 Tove
11.30 Den största förbrytelsen
18.00 Promising Young Woman
18.30 Cruella
20.30 Godzilla vs. Kong

Torsdag
18.30 Godzilla vs. Kong
19.00 Tove

Tag plats här: www.folketshus-lidkoping.se

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x