Gå direkt till Nyheten (I pandemins spår: VGR köper mera privat vård)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

I pandemins spår: VGR köper mera privat vård

Publicerad onsdag, 26 maj 2021, 10:29 av Björn Smitterberg

Pandemin har lett till att Västra Götalandsregionen tvingats skjuta upp vård och trots ökade ansträngningar för att ge patienter vård inom rimlig tid bedömer Västra Götalandsregionen att det uppdämda vårdbehovet vid årets slut kan uppgå till 30 000 besök och 30 000 operationer/behandlingar.

För att minska det uppdämda vårdbehovet nyttjar VGR de upphandlade avtalen med privata vårdgivare i större utsträckning än tidigare. Planen är också att regionens egna sjukhus under hösten kommer att utföra mer vård än vad man gjorde 2019.

Detta enligt beslut i regionstyrelsen.