Gå direkt till Nyheten (Per-Anders Gustafsson föreslås fortsätta som Bandy-ordförande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Per-Anders Gustafsson föreslås fortsätta som Bandy-ordförande

Publicerad Thursday, 20 May 2021, 16:55 av Redaktionen

Svenska Bandyförbundets valberedning för vid förbundsmötet den 12 juni fram två nya ledamöter att väljas till förbundsstyrelsen. Det är Michael Hillström, Åsa, som förslås väljas på två år och Ebba Wengström, Uppsala, som i ett fyllnadsval på ett år.

Svenska Bandyförbundets valberedning för vid förbundsmötet den 12 juni fram två nya ledamöter att väljas till förbundsstyrelsen. Det är Michael Hillström, Åsa, som förslås väljas på två år och Ebba Wengström, Uppsala som i ett fyllnadsval på ett år föreslås ersätta Johanna Pettersson, Sandviken. Johanna har valt att avsäga sig sin plats i förbundsstyrelsen.

Michael Hillström är 53 år och bosatt i halländska Åsa. Han har bandybakgrund som spelare i Vetlanda, Nässjö och Frillesås. Han har varit tränare i Frillesås, Ale-Surte och GAIS. Michael Hillström har även varit sportchef och styrelseledamot i GAIS. För närvarande är han ledamot av Svenska bandyförbundets tävlingskommitté.

Michael Hillström är även avgående ordförande i Hanhals Kings med representationslag i Hockeyettan Södra. Civilt är han VD på SSI Schäfers svenska och finska bolag som ingår i den tyska Schäferkoncernen.

Ebba Wengström är 29 år och kommer från Göteborg men bor numera i Uppsala. Hon har spelat bandy sedan 1998 och är fortfarande aktiv som spelare för Uppsala BoIS. SM-silver med AIK 2015 och 2016 är hennes främsta meriter. Ebba Wengström har varit drivande i återstarten av damlaget i Uppsala 2016 och har även startat Allsvenska Cupen som spelas för damer sedan 2017.

Till vardags arbetar Ebba Wengström med idrottsevenemang och är just nu projektledare för Innebandy-VM som ska spelas i Uppsala hösten 2021. Hon har tidigare varit anställd hos Svenska Bordtennisförbundet och jobbat med internationella mästerskap där.

Valberedningen föreslår vidare omval av förbundsordförande Per-Anders Gustafsson, Lidköping, samt omval av tre ledamöter vars mandatperiod nu går ut: Elin Ivarsson, Falun, Tiina Vesala, Vetlanda och Oscar Chröisty, Stockholm. Michael Hillström ersätter enligt valberedningens förslag Henrik Nilsson, Karlstad, som avböjt att kandidera.

Utöver Johanna Pettersson har tre av ledamöterna i förbundsstyrelsen ett år kvar av sina mandatperioder, nämligen Arne Anderstedt, Sandviken, Anne Holopainen, Trollhättan och Jesper Kärrbrink, Stockholm.

Till disciplinnämnden föreslår valberedningen idel omval, nämligen av ordförande Bengt Arwidson, Vänersborg, Bo Nilsson, Katrineholm och Gudmund Knutsson, Örebro. Roland Fager, Köping och Anders Jakobsson, Örebro har ett år kvar av sin mandattid. Kajsa Holm-Asplund, Uppsala föreslås omväljas som ersättare.

Valberedningen föreslår också omval av Bandyförbundets revisorer: Kenneth Svensson och Martin Reimhult samt deras ersättare Maria Bredhammar och Jan Wiss, samtliga representerande baks & co ab.

Valberedningen som utgörs av Stig Bertilsson, Bengtsfors, ordförande, Anna Klingborg, Trångsund, vice ordförande, Ingemar Sixtensson, Lidköping, Ann-Katrin Sjöberg, Skutskär, Ylva Schöldsten, Stockholm och Jan Adolfsson, Kållered, står enhälligt bakom samtliga förslag.

________________
Källa: Svensk Bandy