Gå direkt till Nyheten (Fler valde De la Gardiegymnasiet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler valde De la Gardiegymnasiet

Publicerad Wednesday, 19 May 2021, 10:13 av - Inskickat material

De la Gardiegymnasiet ökar antalet antagna elever efter omvalsperioden, från 506 till 524.


– Vi är stolta över att DLG är det naturliga valet, inte bara för våra lidköpingsungdomar, utan även för ungdomar boendes i Götene och Grästorp och dessutom lockar många sökande från kommuner med egna gymnasieskolor som Vara och Skara säger Magnus Thilén, gymnasiechef.

– Det ser mycket stabilt ut för de flesta programmen, såväl yrkesprogram som högskoleförberedande. Teknikprogrammet är en av årets vinnare när det gäller antalet antagna elever och även i år är Ekonomiprogrammet det största programmet fortsätter Magnus Thilén.

– I nuläget är det lite tunt med elever för några av programmen. Erfarenheter från tidigare år visar dock att det förmodligen kommer fyllas på med elever även på dessa program. Eftersom det finns 140 elever som ej är behöriga till sitt förstaval kan det fortfarande tillkomma ett stort antal elever under tiden fram till slutantagningen i månadsskiftet juni/juli.

– Kullen med ungdomar födda 2005 är mindre i Lidköping liksom i de flesta omgivande kommunerna. Från och med nästa år och framåt ökar antalet elever stadigt, det ser vi fram emot avslutar Magnus Thilén, gymnasiechef.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lunnarn
Gäst
Lunnarn
19 maj, 2021 03:14

Tråkigt att kommunerna ska slåss om eleverna och orsaka ekonomiska problem.