Gå direkt till Nyheten (Får utreda behov av laddstolpar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Får utreda behov av laddstolpar

Publicerad onsdag, 12 maj 2021, 16:32 av Björn Smitterberg

Lidköpings Energi AB – helägt av kommunen – får utveckla sin studie över tänkbara laddstolpar på kommunal mark i Lidköping.

Förstudien har tidigare presenteras i Lidköpingsnytt – klicka.

Av förstudien framgår inte hur elstolparna eller elen ska betalas, men kommunstyrelsen vill ha fart på utredning om saken för att det nu går att söka statsbidrag för att skapa laddningsplatser. I detta fall endast på kommunala områden.

Oppositionen ville att Lidköpings Elnät ska ha hand om utredningen. Här, menar man, att Lidköpings Energi inte har rätt kompetens.

– Det handlar om att få fram tillräckligt med el till bostadsområden, vi talar om investeringar på stora belopp som ska fram till kanske hundratals laddstolpar, sa liberalen Pär Johnson.

– Det finns inte en krona avsatt än, säger moderaten Rasmus Möller.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lunnarn
Gäst
Lunnarn
12 maj, 2021 04:54

Jo,nu gäller det att ha pengar till en elbil.
En del betalar staten och sedan får vi se om kommunen bekostar driften.
De som av någon anledning inte köper elbilar får vara glada att dom genom sin skatt är med och betalar och därigenom får en renare luft.

Svene
Gäst
Svene
12 maj, 2021 09:01

Först måste det väl lösas hur elen som laddar bilarna ska betalas eller ska det bli gratis. Då kanske vi som fortfarande tankar på macken kan få lämna in kvitton och få pengar tillbaka från kommunen. Denna utredning var ju en helsida i NLT för några år sedan då den avgående chefen för Elnät skulle få fram ett förslag. Förstår inte varför Lidköping Energi ska utreda detta de hanterar väl fjärrvärme eller vill inte Elnät hantera detta problemet. De kanske har fullt upp med utredningar av strömavbrottet som har drabbat oss det senaste året

Niklas
Gäst
Niklas
12 maj, 2021 10:11

Självklart borde det ju vara Lidköpings Elnät som har hand om utredningen och inte Lidköpings Energi, 2 helt olika kommunala bolag med helt skilda kompetenser, hur tänkte man här egentligen.
Gör om och gör rätt!

Svempa
Gäst
Svempa
13 maj, 2021 12:06

Håller med Lunnarn.