Gå direkt till Nyheten (Framnäsprojektet – nu börjar idéerna formge en plan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Framnäsprojektet – nu börjar idéerna formge en plan

Publicerad tisdag, 11 maj 2021, 15:17 av Björn Smitterberg

Framnäsområdet kommer att genomgå en omvandling. Området ska bli än mer attraktivt och utvecklingen ska säkerställa närheten till Vänern och alla dess goda värden.

Det skriver Lidköpings kommun i ett pressmeddelande som delvis återges här.

– Lidköping utvecklas genom det som nu görs vid Framnäs. Områdets kvalitéer är välkända i Lidköping då närhet finns till vatten och bad. Promenadstigar och naturupplevelser tillsammans med camping gör området attraktivt för framtiden, säger Jonas Sundström, ordförande i kommunstyrelsen i Lidköpings kommun.

En områdesplan görs för att skapa en gemensam bild och få ett bättre underlag för beslut. Områdesplanen är en viljeinriktning och kommer att utvecklas efter hand. I juni presenteras de första idéerna över området som helhet.

Några av projekten är den nya strandpromenaden, nya badhuset och omlokalisering av Framnäs IP. Förutsättningar att skapa attraktivt boende är också en fråga som ska utredas.

Ett i tiden närstående tillskott på Framnäsområdet är den kommande skateparken som Lidköpings Skateboardförening just nu planerar för.

Slutsatsen är att Framnäs är ett område där det de kommande åren kommer att hända mycket.

– Målet är att skapa framtidens Framnäs – ett område i staden som sjuder av liv men som också erbjuder goda möjligheter för rekreation och aktiviteter. Närheten till vattnet är viktigt Lidköpingsbor. Den nya strandparken gör området mer levande och mer tillgängligt. Tillsammans med det nya badhuset, bostäder och vacker omgivning kommer detta bli mycket bra, avslutar Gustav Edvinsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i Lidköpings kommun.

 

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Robert
Gäst
Robert
11 maj, 2021 06:20

Vad innebär ”nya strandpromenaden”? Att kommunen äntligen utnyttjar sin expropriationsrätt för allmänhetens bästa och bygger strandpromenad hela vägen? På tiden isf.

Hoppas också att nya friidrottsanläggningen är genomtänkt i placering och utförande. Den anläggningen måste vara klar innan Framnäs IP rivs.

Gustav Edvinsson
Gäst
Gustav Edvinsson
11 maj, 2021 08:17
Svarar  Robert

Hej Robert. Nej någon expropriering kommer det inte bli. Strandparken/Strandpromenaden är platsen bakom utomhusbadet på framnäs. Här kommer det göras om rejält. Ny strandlinje, promenadstråk, våtmark och ett fint trädäck som kommer binda samman området mot småbåts hamnen.

Självklart kommer en ny arena för idrott att finnas och vara igång innan Framnäs IP försvinner. Vart den nya ska ligga är inte helt klart. Men det kommer bli en modern anläggning som kan nyttjas av många utövare.

Gustav Edvinsson (s) ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Roger
Gäst
Roger
14 maj, 2021 04:57

Och sen låter ni bli båtgården med omnejd så det kommer finnas något kvar av det gamla, det är en trevligt
mix av människor i olika åldrar, hästar och hundar där.det är fint som det är där.

Per J
Gäst
Per J
16 maj, 2021 01:44

Tack för svar Gustav. Alla politiker läser LN. Men inte många väljer att kommentera. Det är riktigt trevligt att du aktivt svarar i detta forum Gustav.

Gustav Edvinsson
Gäst
Gustav Edvinsson
17 maj, 2021 06:59
Svarar  Per J

Tack så mycket! Jag försöker svara så gott jag kan. Och så ofta jag kan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
17 maj, 2021 04:47

Lidbil har ju planer på att flytta och då vore det väl läge att lägga igen Hallgatan så skulle ju området bli betydligt större och lättplanerat.

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
11 maj, 2021 08:17

Framnäs idrottsplats är helig för många av oss.

Roger
Gäst
Roger
14 maj, 2021 04:47
Svarar  Lunnarn

Ja helt rätt ,den skall vara kvar,det skall inte vara massa hus eller affärer

Robert
Gäst
Robert
17 maj, 2021 11:28
Svarar  Roger

Jag spenderar fem dagar i veckan på Framnäs IP. Arenan är oerhört eftersatt och allt annat än fotbollsplanen tas omhand ordentligt. Jag har vid flertalet tillfällen själv utfört vaktmästarnas jobb. Har inga problem med att arenan ersätts om alternativet är tillräckligt bra projekterat, placeringen är någorlunda central och arenan sedan underhålls ordentligt.

Svempa
Gäst
Svempa
12 maj, 2021 12:13

Håller med Robert ang. Planen för bruk av området.